Sappi-Zuid - fotograaf Fred Berghmans

Actueel

De ontwikkelingen binnen Belvédère gaan volop verder. De komende jaren staan in het teken van de doorontwikkelingen van het Frontenpark en Het Radium en de herbestemming van ‘Sappi-Zuid’ in combinatie met het Landbouwbelang. 

Nog één verdieping vrij in het Eiffelgebouw

Interesse?

Het Eiffelgebouw is hét icoon van het Sphinxkwartier. Aan de noordzijde zijn alle verdiepingen inmiddels gevuld. Aan de zuidzijde is er recent op de eerste verdieping een kantoor-/bedrijfsruimte met een grootte van ongeveer 650 m2 beschikbaar gekomen.

Herbestemming locatie Landbouwbelang

23 mei 2023

Locatie Landbouwbelang krijgt brede mix van wonen, kunstonderwijs, horeca en openbare groene ontmoetingsplekken.

Ondernemerskansen in Belvédère Maastricht

Bekijk het actuele aanbod

Op zoek naar een kantoor/bedrijfsruimte? Of wil je een bedrijfskavel kopen?

Vooruitblik Maagdendries

Toekomstige inrichting Maagdendries

In de afgelopen jaren is flink aan de weg getimmerd rondom de Maagdendries. Wegen zijn verlegd voor het nieuwe Noorderbrugtracé en de nieuwe stadsdelen Lindenkruis en Sphinx-Zuid zijn zo goed als afgebouwd. Tijd om alvast vooruit te kijken: wanneer wordt de Maagdendries onder handen genomen en wat betekent dit voor de verkeerssituatie?

Verder investeren in het Sphinxkwartier

Update 7 januari 2021

Donderdag 7 januari 2021 hebben Sappi Maastricht en Belvédère Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) van de gemeente Maastricht de overeenkomst gesloten die de verkoop van het zuidwestelijk deel van het terrein van de Maastrichts papierfabriek aan de WOM definitief beklinkt. De aankoop leidt tot een win-win situatie voor beide partijen.

Maastricht start zoektocht naar uniek plan voor locatie Landbouwbelang

25 oktober 2021

De gemeente zoekt marktpartijen die hun creativiteit willen inbrengen om deze unieke locatie op een spraakmakende wijze te ontwikkelen met een mix aan functies. Het plan moet aansluiten bij de ontwikkelingen in het Sphinxkwartier, moet de binnenstad verlengen en de Maas omarmen.

Nieuwe trap Frontenpark

December 2021

De tijdelijke trap tussen Lage en Hoge Fronten is vervangen door een nieuwe, permanente trap

Sphinxkwartier special in Zuiderlucht

Oktober 2020

De oktobereditie van Cultureel Maandblad Zuiderlucht is volledig gewijd aan het Sphinxkwartier, Frontenpark en Het Radium. Met voorwoord door Leon Verdonschot die het ongepolijste Sphinxkwartier vergelijkt met de tofste wijken in Berlijn. Lees Zuiderlucht digitaal of haal een exemplaar op in het Sphinxkwartier of aan Het Bassin.

Mural als entree Sphinxkwartier

21 april 2020

Op de kop van de Boschstraat/Fransensingel heeft kunstenaar Collin van der Sluijs een mural aangebracht. Het Sphinxkwartier heeft door deze mural een entree die past bij de uitstraling van de wijk.

Studio Valentin Loellmann nieuwe eigenaar Gasfabriek

20 november 2019

Valentin Loellmann gaat per 1 december 2019 zijn designstudio onderbrengen in de voormalige Gasfabriek, in de volksmond beter bekend als de ‘Cokesfabriek’. Naar verwachting neemt de volledige restauratie van het Rijksmonument een aantal jaar in beslag.