De voormalige gemeentelijke Gasfabriek - fotograaf Fred Berghmans

Studio Valentin Loellmann in de Cokesfabriek

Vanaf december 2019 is designer Valentin Loellmann eigenaar van de voormalige gemeentelijke Gasfabriek, in de volksmond beter bekend als de Cokesfabriek.

20 november 2019

Van gasfabriek naar designstudio

Designer Valentin Loellmann restaureert de komende jaren stapsgewijs de voormalige Gasfabriek op Het Radiumterrein. Tijdens de eerste fasen worden werkplaatsen op de begane grond en eerste etage bedrijfsklaar gemaakt. Daarna volgt de bouw van een twee verdiepingen hoge botanische kas met aansluitende waterpartij, de aanleg van een beeldentuin en inrichting van publieke en educatieve ruimtes. Op verschillende etages richt Valentin Loellmann enkele ‘artist-in-residence’ -studio’s in. De Gasfabriek biedt op termijn onderdak aan een uniek atelierconcept

Vernieuwing en avontuur

Met plek voor een nieuwe generatie

Valentin Loellmann deelt zijn werk graag met een groter publiek en staat voor cultureel ondernemerschap dat perfect past binnen het Sphinxkwartier en bijbehorende Frontenpark en Radiumterrein. Geen ‘Sjiek & Sjoen’, maar vernieuwing en avontuur, met plek voor een nieuwe, jongere generatie. Een generatie die heeft laten zien dat internationaal succes ook vanuit Maastricht mogelijk is.