Frencken-Scholl Architecten - fotograaf Jonathan Vos

Ondernemen in het Eiffelgebouw - Sphinxkwartier

The Social Hub (voorheen The Student Hotel), Nieuwe Stroom, BOLD Rooftopbar, Frencken Scholl Architecten, ARP IT Solutions, European Journalism Centre,  SNS De Ruimte, STAN, Gedeelde Weelde, Mooi Kliniek en Mollie Payments. Allemaal jonge innovatieve  bedrijven en ondernemers die hun plek hebben gevonden in het Eiffelgebouw. Recent is er weer één verdieping beschikbaar gekomen aan de zuidzijde van dit icoon van het Sphinxkwartier.

Eerste verdieping zuidzijde

Nog één verdieping vrij in het Eiffelgebouw

publicatiedatum 27 maart 2023

Het Eiffelgebouw is hét icoon van het Sphinxkwartier. Aan de noordzijde zijn alle verdiepingen inmiddels gevuld. Aan de zuidzijde is er recent op de eerste verdieping een kantoor-/bedrijfsruimte  met een grootte van ongeveer 650 m2 beschikbaar gekomen. 

Om in aanmerking te komen worden de volgende criteria gehanteerd. 

 • De aard van de bedrijvigheid van de (nieuwe) huurder dient aan ten minste één van de volgende aspecten te voldoen:
  • Innovatief
  • Kennisintensief
  • Creatief
  • Cultureel
  • Ambachtelijk
 • Daarnaast dient de nieuwe huurder een bovenregionale en/of (inter)nationale uitstraling te hebben.
 • Tevens is het van belang dat de huurder betrokken is bij de directe omgeving en aangeeft op welke wijze men bijdraagt aan de aanwezige kwaliteit en sfeer van het Sphinxkwartier.

Lees hier de officiële publicatie en voorwaarden op de site van de gemeente Maastricht.

Heb je na het lezen interesse of  wil je meer weten over de mogelijkheden? Stuur dan een mail naar sphinxkwartier [at] maastricht.nl

Op zoek naar minder m2?
Voor ondernemers die op zoek zijn naar een kleinere  ruimte in het Eiffelgebouw  zijn wellicht de 'coworking ruimtes van The Social Hub' een optie. 

Bedrijfsruimte in het Eiffelgebouw - fotograaf Jonathan Vos

Sphinxkwartier

Het Sphinxkwartier is een nieuw stukje Maastricht op loopafstand van de Markt en het Vrijthof. Smaakmakers zijn The Social Hub, BOLD Rooftopbar, United Nations University – Merit en Loods 5. Pathé, Lumière en de Muziekgieterij zijn culturele publiekstrekkers van formaat. Maar wat dacht je van een broodje haring op de vrijdagmarkt, een zakenlunch aan het water in het Bassin of even het hoofd leegmaken met een wandeling door het Frontenpark? Het bruisende Sphinxkwartier biedt alles voor een inspirerende werkomgeving.

Bedrijfsruimten in beeld

Bekijk ons fotoalbum

Fotograaf Jonathan Vos bracht de bedrijfsruimten in het Eiffelgebouw voor ons in beeld. Bekijk het hele fotoalbum via onze Flickrpagina.