Cokesfabriek - fotograaf Fred Berghmans

Studio Valentin Loellmann nieuwe eigenaar Gasfabriek

Valentin Loellmann gaat per 1 december 2019 zijn designstudio onderbrengen in de voormalige Gasfabriek, in de volksmond beter bekend als de ‘Cokesfabriek’. Naar verwachting neemt de volledige restauratie van het Rijksmonument een aantal jaar in beslag.

20 november 2019

Werken in fasen

Tijdens de eerste twee fasen worden de werkplaatsen op de begane grond en de eerste etage bedrijfsklaar gemaakt. Daarna volgt de bouw van een twee verdiepingen hoge botanische kas met aansluitende waterpartij, de aanleg van een beeldentuin met paviljoen én de inrichting van publieke en educatieve ruimtes. Op de verschillende etages richt Valentin Loellmann tot slot enkele ‘artist-in residence’-studio’s in. De Cokesfabriek biedt op termijn onderdak aan een uniek atelierconcept.

Vernieuwing en avontuur

Met plek voor een nieuwe generatie

Valentin Loellmann deelt zijn werk graag met een groter publiek en staat voor cultureel ondernemerschap dat perfect past binnen het Sphinxkwartier en bijbehorende Frontenpark en Radiumterrein. Geen ‘Sjiek & Sjoen’, maar vernieuwing en avontuur, met plek voor een nieuwe, jongere generatie. Een generatie die heeft laten zien dat internationaal succes ook vanuit Maastricht mogelijk is.