Zomerseizoen Sphinxkwartier-Frontenparktours

De Sphinxkwartier-Frontenpark tour start met een uitleg op hoofdlijnen in het Infocentrum Belvédère. Daarna is het wandelen geblazen*: onze gids brengt u via de Sphinxpassage naar The Student Hotel waarna u via het Bassin naar de oude energiecentrale van de Sphinx gaat, waar filmhuis Lumière een vaste stek heeft gekregen. De route gaat verder langs de Timmerfabriek en de (ver)bouw van de Muziekgieterij. Daarna trekken we de natuur in en nemen we een kijkje in de Lage Fronten. Daar wordt een deel van de vestingwerken hersteld en hebben vleermuizen een eigen huis gekregen. Voor de zeldzame muurhagedissen zijn puinruggen aangelegd, waar ze in grote aantallen tevoorschijn komen als ’t zonnetje schijnt. Een klein stukje verderop – ter hoogte van de Cabergerweg en Gashouder – zijn de voorbereidingen voor de aanleg van de droge gracht in volle gang. Onze gids vertelt u graag meer over techniek en planning. Via Het Radium, de Brandweerkantine en het Lindenkruis wandelt u samen terug naar het Infocentrum Belvédère.

* De Sphinxkwartier -Frontenparktour is alleen bestemd voor personen die goed ter been zijn, ongeacht leeftijd. Vergeet niet om goede (wandel)schoenen aan te trekken!

Woensdagmiddag: 1 x per 2 weken

De eerste Sphinxkwartier-Frontenparktour van 2018 is begonnen op woensdag 18 april. Deelnemers aan de tours zijn vanaf 14.00 uur welkom in het Infocentrum Belvédère. Om ervoor te zorgen dat de groepen wandelaars niet té groot zijn, is aanmelden verplicht (vol=vol). Wandelt u mee op een van de woensdagmiddagen? Laat het ons weten via belvedere@maastricht.nl of bel naar 043 – 350 14 60. Neemt u familie en of vrienden mee? Gezellig! Vergeet niet om het aantal deelnemers aan ons door te geven. U kunt zich aanmelden voor de volgende data:

 • Woensdag 13 juni
 • Woensdag 27 juni
NIEUW: vrijdagmiddagtours

We hebben een primeur in 2018, want we gaan komend jaar ook van tijd tot tijd op vrijdagmiddagen met belangstellenden op pad, ook dan van 14.00 tot 15.30 uur. Komt de woensdagmiddag u slecht uit? Meldt u zich dan via belvedere@maastricht.nl of 043 – 350 14 60 aan voor één van volgende vrijdagen:

 • Vrijdag 15 juni

Ook voor de vrijdagmiddagtours geldt: vol = vol. Meld u daarom tijdig aan!

Praktische informatie
 • Tijd: 14.00-15.30 uur
 • Duur: 1,5 uur
 • Prijs: gratis
 • Vertrek- en aankomstpunt: Infocentrum Belvédère, Fenikshof 1 (ingang via Penitentenpoort tussen UNU-MERIT en Pathé)
 • Taal: Nederlands
 • Parkeren(betaald): parkeerterrein Sphinx, ingang via de Frontensingel
 • OV: halte Boschstraat
 • Fietsenstalling: aanwezig voor de deur van Infocentrum Belvédère
 • Bijzonderheden: alleen voor personen die goed ter been zijn
Let op:

De Sphinxkwartier-Frontenpark tour is alleen bestemd voor personen die goed ter been zijn, ongeacht leeftijd. Houd rekening met een ruige wandeling en zorg ervoor dat u makkelijke schoenen draagt, dat loopt wel zo prettig. En houdt u van fotograferen? Neem dan vooral uw camera mee!

Weersomstandigheden

Bij slecht weer – veel regenval – is het terrein moeilijk begaanbaar en uitstel van de tour mogelijk. Is het buiten zomers weer? Vergeet dan niet om een eigen flesje water en/of fris mee te nemen.

Foto’s: Fred Berghmans