Wonen in het #Sphinxkwartier

Binnen het Sphinxkwartier worden op verschillende plekken initiatieven ontwikkeld voor woningen en appartementen voor particulieren. Omdat we hier steeds meer vragen over krijgen zetten we de verschillende initiatieven op een rij.

Lindenkruis – tweede fase van start
Aan de Maagdendries op het voormalige terrein van de Nutsbedrijven is de afgelopen jaren Lindenkruis verrezen. Een nieuw, duurzaam woongebied in hartje Maastricht dat plaats biedt aan uiteindelijk zo’n 170 woningen. De bewoners van de eerste fase hebben inmiddels allemaal hun sleutel ontvangen. De volgende fase is momenteel in voorbereiding en bestaat uit 16 koopwoningen, waarvan 9 herenhuizen, 7 stadswoningen en 22 huurappartementen. Alle woningen zijn voorzien van een privé parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage van Lindenkruis. De verkoop van deze woningen start binnenkort. Houd hiervoor de website Lindenkruis.nl en de bijbehorende Facebookpagina in de gaten. Bent u geïnteresseerd in wonen in Lindenkruis, schrijf u dan in bij een van de makelaars op de site van Lindenkruis.

Twee CPO-initiatieven aan de Maagdendries
Aan de Maagdendries achter de oude Sphinxmuur starten op korte termijn twee Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) initiatieven. Dat betekent dat het initiatief voor deze wooncomplexen ligt bij de toekomstige bewoners die zich organiseren in een vereniging. Samen ontwikkelen en realiseren zij de plannen. Van het allereerste ontwerp tot en met de daadwerkelijke bouw zijn ze betrokken. De toekomstige bewoners krijgen zo maximale invloed op de inrichting van hun woning. Het gaat om de volgende twee initiatieven.

1- CPO-initiatief Les Mouleurs
Dit initiatief is gestart onder de naam “Betrokken Wonen” en heet nu Les Mouleurs. Dit CPO-initiatief is van plan zo’n 20 appartementen met parkeergarage te realiseren achter de fabrieksmuur aan de Maagdendries op het voormalige binnenterrein van de Sphinxfabrieken, aan de oostzijde van de geprojecteerde binnentuin. Begin juni zijn afspraken vastgelegd met de gemeente. Voor een belangrijk deel van de woningen zijn al reserveringsovereenkomsten afgesloten met de aspirant-kopers van de woningen. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Iedereen die op de hoogte wil blijven over de voortgang van de plannen of interesse heeft om deel te nemen kan terecht op de projectwebsite: www.lesmouleurs.nl

2 -CPO-initiatief SphinxTuin
Er is een schetsontwerp opgesteld voor zo’n 24 appartementen op basis waarvan al veel toekomstige bewoners “hun woning” hebben uitgekozen. Dat plan wordt de komende tijd verder uitgewerkt nadat dit afgelopen voorjaar door de gemeente de voorwaarden zijn vastgesteld, zoals de grondprijs. De toekomstige bewoners sluiten een reserveringsovereenkomst die hen zekerheid geeft ten aanzien van een woning bij realisatie en op basis waarvan zij bijdragen in de voorbereidingskosten. Er wordt voor een 5-tal grondgebonden woningen een apart plan ontwikkeld waarvoor binnenkort de belangstelling wordt gepeild. Dit CPO-initiatief zoekt nog enkele deelnemers. Iedereen die op de hoogte wil blijven over de voortgang van de plannen of interesse heeft om deel te nemen kan terecht op de projectwebsite: www.sphinxtuin.nl

Woningbouwplannen Sphinx-Zuid
Op het terrein achter de muur aan de Maagdendries zijn ook nog andere plannen voor woningbouw in ontwikkeling. Dat wordt een mix van huur- en koopwoningen en van grondgebonden woningen en appartementen. Zodra de planvorming hierover definitief is, informeren we u via deze website en via onze Facebookpagina.

Lofts in de Eiffel
Het Eiffelgebouw wordt momenteel casco hersteld. In het najaar van 2017 is deze operatie gereed. Tegelijk is in het middendeel een vestiging van The Student Hotel ingebouwd. Op zowel de Zuid- als de Noordkop van het markante Eiffelgebouw blijft nog ruimte over voor verschillende andere functies zoals werken, horeca en detailhandel. Op de bovenste twee verdiepingen van de Noord- en Zuidkop zijn lofts voorzien. In totaal realiseren we 16 lofts. In het najaar van 2017 weten we hoe we deze lofts in de markt gaan zetten. Houdt hiervoor deze website en Facebookpagina in de gaten.