Wonen in een industriële loft in het centrum van Maastricht?

Dat is mogelijk in het Eiffelgebouw

In het Rijksmonument de Eiffel, midden in het dynamische Sphinxkwartier, zijn op de 6e en 7e verdieping van de zijkanten (Noord- en Zuidzijde) 16 lofts gerealiseerd met een oppervlakte tussen de 106 en 157 m2. Bij alle lofts hoort een dakterras en een privéberging in het souterrain. Op dit moment zijn nog drie lofts beschikbaar.

Eiffelgebouw 

Het Eiffelgebouw is onmiskenbaar dé icoon van het Sphinxkwartier, een dynamische nieuwe wijk in de binnenstad met cultuur, bedrijvigheid en horeca. Deze wijk blijft, mede met diverse bouwprojecten in de omgeving, de komende jaren vol in ontwikkeling. Het Eiffelgebouw heeft een uitstekende ligging aan het Bassin en de Boschstraat. De Markt ligt op een steenworp afstand en de ‘buren’ zijn onder andere de Pathébioscoop, filmhuis Lumière, poppodium de Muziekgieterij en het Bassin met een gevarieerd horeca-aanbod. Met de auto zijn de A2 en A79 gemakkelijk bereikbaar via de nieuwe Noorderbrug en ook het openbaar vervoer is uitstekend. De bus stopt om de hoek en het station is op loopafstand gelegen. In het nabijgelegen Frontenpark, een stadspark en uniek natuurgebied, kan men wandelen en genieten van de rust en historie van Maastricht.

Staat van oplevering

Om de bewoner een zo groot mogelijke vrijheid te geven bij het inrichten van de lofts, worden de lofts in casco staat opgeleverd. Dat wil zeggen dat de leidingen voor water en elektra tot in de meterkast zijn aangelegd. De lofts worden verwarmd middels de stadsverwarming van het Sphinxkwartier. Hiervoor wordt o.a. gebruik gemaakt van de restwarmte van Sappi. De unit voor de binnenkomst van de stadsverwarming is aanwezig. Tevens zijn de lofts voorzien van aansluitpunten voor de radiatoren.

Erfpacht

Belvédère WOM B.V. blijft eigenaar van de lofts. Het exclusieve gebruik van de loft inclusief dakterras en berging wordt uitgegeven in erfpacht. Deze erfpacht wordt uitgegeven voor een periode van 75 jaar en gaat in op het moment van de notariële uitgifte in erfpacht van het appartementsrecht. De erfpachter is verplicht de loft zelf (of met eventuele gezinsleden) te bewonen en de loft niet aan derden te verhuren of in ondererfpacht uit te geven.

Interesse of meer weten?

Informatie over de resterende lofts kan worden opgevraagd bij Marie-Louise Groeneweg Makelaardij. E-mail: info@mlg-makelaardij.nl Website: www.mlg-makelaardij.nl

 

Ga hier naar de veelgestelde vragen