“We hebben met zijn allen een pioniersgevoel” Loes van Oort, Projectmanager

Loes van Oort (1980) werkt sinds zes jaar als projectmanager bij Bureau Europa – platform voor architectuur en vormgeving. Sinds april 2013 huist Bureau Europa in de Timmerfabriek aan de Boschstraat.


Hoe bevalt het op de nieuwe plek?

Fantastisch! Het begint al bij het pand zelf: de Timmerfabriek. Het gebouw ademt sfeer. Ik heb geen moment hoeven wennen.


Wat merkt Bureau Europa van Belvédère?

Op dit moment is dit in Maastricht de meest dynamische plek. De Muziekgieterij is onze buurman, daar hebben we natuurlijk goed contact mee. De ondernemers in het Bassin willen graag met ons samenwerken. Wat we ook al doen met Lumière Cinema, terwijl zij pas over anderhalf jaar hier naartoe verhuizen. Het was een vergeten hoek maar nu, door de mensen die er zitten, kun je er wat van maken. We hebben met zijn allen een pioniersgevoel en dat is de beste energie die je kunt hebben.


Wat merkt Belvédère van Bureau Europa?

We hebben expertise op het gebied van stadsontwikkeling die we hier direct kunnen toepassen. Er liggen volop kansen om mee te denken en te doen. Tegelijkertijd zijn we een instelling die buiten de eigen muren kijkt. Dit is echt de omgeving waarin we passen: organisch, werken vanuit het proces, altijd in samenwerking met anderen. Als je dan de vraag van de gemeente krijgt om iets met het Frontenpark te doen, dan komt alles mooi samen.


Het gonst door de stad…het Frontenpark. Waar kunnen we ons op verheugen?

In de eerste plaats een mooie nazomer! We zetten in op kleinschalige activiteiten om het karakter van het park te behouden. We willen de bijenpopulatie weer een plek geven. We denken aan stadslandbouw. Met de Muziekgieterij willen we iets doen. Met Lumière hebben we concrete plannen voor een zomercinema in de openlucht. Verder maken negen kunstenaars een buitententoonstelling. Geheel in de filosofie van Belvédère: alles is tijdelijk en als het een succes is, zetten we weer de volgende stap.

——

Nawoord: iedereen kan plannen indienen voor het Frontenpark. Bureau Europa faciliteert. Heeft u een plan?  Laat het dan weten aan l.vanoort@bureau-europa.nl of r.straetmans@bureau-europa.nl