Dinsdag 22 november: Sphinxmoment over Eiffelgebouw en The Student Hotel

Pathé Bioscoop

dinsdag 22 november 2016

15.00 uur (inloop 14.45 uur)

Iconisch. Markant. Industrieel monument. Zo maar enkele typeringen voor het Eiffelgebouw. Na tien jaar leegstand is in september 2016 gestart met de herbestemming van dit beroemde Sphinxmonument. Het tekent de stroomversnelling waar het Sphinxkwartier nu in zit. Na de komst van de Muziekgieterij, Bureau Europa, UNU-Merit, Pathé en de onlangs geopende Lumière Cinema krijgt het Sphinxkwartier er in het vernieuwde Eiffelgebouw weer een nieuwe speler bij: The Student Hotel.

Kom alles te weten over verbouwing Eiffelgebouw en The Student Hotel
Het gebouw staat voor het overgrote deel in de steigers. Maar wat gaat er nu precies gebeuren? En wat is het concept van The Student Hotel? Hoog tijd om antwoord op deze vragen te geven. En om samen met andere spelers in het Sphinxkwartier vooruit te blikken op het belang van het Eiffelgebouw voor dit nieuwe stukje Maastricht.

Programma

- Opening en welkom door wethouder Stadsontwikkeling Gerdo van Grootheest.

- Olivier Graeven van architectenbureau Braaksma en Roos geeft een toelichting over de aanpak van het cascoherstel van rijksmonument het Eiffelgebouw.

- Felix Hillen over het concept van The Student Hotel in het Eiffelgebouw.

- Panelgesprek onder leiding van Karin van der Ven met verschillende spelers in het Sphinxkwartier. In een snel gesprek vraagt ze naar het belang van het Eiffelgebouw en over hoe de spelers samen het Sphinxkwartier op de kaart gaan zetten. Met deelname van Frank Uffen (The Student Hotel), Nico Haenen (Lumière Cinema), Suzan Dijkhuis (Pathé), Sueli Brodin (UNU-Merit), Richard Loomans (Muziekgieterij) en Tom Goossen (programmeur Sphinxkwartier).

- We sluiten de middag af met een borrel.

Datum: dinsdag 22 november van 15.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur)
Locatie: Pathé Maastricht, Sphinxcour 1
Toegang: gratis | aanmelden niet verplicht