SPHINXMOMENT 3 | Tour Kunstfront/Vredestein/ Gashouder


Tour Kunstfront/Vredestein/Gashouder

Cabergerweg 45 (hoek Lage Frontweg/Cabergerweg)

Woensdag 30 september

16.30 uur

Iedereen die met regelmaat over de Cabergerweg rijdt of fietst kent het oude Vredesteinterrein bij bedrijventerrein Bosscherveld. Denk aan het gebouw met de letters KUNSTFRONT, de oude Radiumschoorsteen, de groene gashouder en de oude vervallen fabriekspanden. Dit stukje Maastricht krijgt door de verlegging van het Noorderbrugtracé en de aanleg van het Frontenpark een nieuwe toekomst. Sterker nog: die toekomst is al begonnen. Er zijn tal van initiatieven en bewoners actief in het gebied en nieuwe initiatieven volgen snel.

Tijdens het Sphinxmoment van woensdag 30 september maak je in een tour van ongeveer anderhalf uur kennis met de huidige bewoners en de gebouwen in dit spannend stukje Maastricht. En we beloven: je zult verrast worden! We bezoeken het Kunstfront, Mandril Cultural Centre, de gashouder en het oude labgebouw van Vredestein.

Aanmelden is niet nodig. Iedereen die interesse heeft is uitgenodigd om aan te haken. We verzamelen om 16.30 uur bij het Kunstfront aan de Cabergerweg 45 (hoek Cabergerweg/Lage Frontweg).

 

Wat: Sphinxmoment 3 : Tour Kunstfront/Vredestein/Gashouder.

Wanneer: woensdag 30/9

Tijd: 16.30-18.00 uur

Toegang: gratis