Debatcentrum-Sphinx.jpg

SPHINX naar Sphinx

Debatcentrum SPHINX en Belvédère Maastricht organiseren in samenwerking een reeks van vier bijeenkomsten in 2015, die plaatsvinden op wisselende plekken in het Sphinxkwartier. Sphinx vindt daarmee inspirerende plekken die letterlijk nieuwe perspectieven bieden op de stad, en Belvédère Maastricht vindt daarmee de benodigde reuring die het gebied verder op de kaart zet.

debat … verbinding … verbeelding
Sinds september 2012 maakt debatcentrum SPHINX programma’s in Maastricht. Debat- en discussieprogramma’s die zonder uitzondering tot doel hebben het publieke domein in de stad gezond te houden: burgers, beleidsmakers, bedrijven, en buitenlui samen te laten beraadslagen over wat de stad beweegt. Debatcentrum SPHINX zet nadrukkelijk in op het bevorderen van kennismaking en kennis máken: het zichtbaar en bespreekbaar maken van onderwerpen die onder mensen leven, op manieren die verbinden, en waardoor nieuwe connecties ontstaan. In de stad, maar ook erbuiten: de stad staat middenin de wereld, en wat ‘hier’ speelt heeft vaak spannende relaties met wat er elders aan de hand is.

Dynamiek in het Sphinxkwartier!
Debatcentrum Sphinx programmeert graag op bijzondere plekken in de stad. Deze plekken representeren waar Sphinx voor staat: dynamiek, out of the box, ‘in beweging’, energie, nieuwe verbindingen, kortom: plekken die inspireren. Belvédère Maastricht is op zoek naar een boeiende programmering voor het gebied, zodat er beweging ontstaat en nieuwe doelgroepen kennis kunnen nemen van dat wat het Sphinxkwartier te bieden heeft, nu en in de toekomst.

agenda SPHINX naar Sphinx
De eerste gezamenlijke bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 27 januari 2015:

Tegenlicht Meet Up #2: Gratis Geld
De Brandweer (Capucijnenstraat 21)
Aanvang 19:30 uur
Toegang gratis
Met Edwin Gardner (Monnik), René Gabriels (UM) en Paul Teule (UvA).

Aan de hand van de Tegenlichtdocumentaire ‘Gratis Geld’, verkennen we de mogelijkheden voor een onvoorwaardelijk basisinkomen. Om 19:30 kijken we samen de uitzending, waarna drie gastsprekers met het publiek in debat gaan. De avond duurt ongeveer tot 22:00 en staat onder leiding van George Vogelaar.

Gratis Geld is de eerste bijeenkomst in het kader van een samenwerking tussen debatcentrum Sphinx en Belvédère Maastricht, waarbij in 2015 een reeks van vier bijeenkomsten op wisselende plekken in het Sphinxkwartier worden georganiseerd. Houd de verschillende (sociale) media in de gaten voor de andere drie bijeenkomsten die gaan plaatsvinden in 2015.