NoorderbrugtracéBelvédère/Sphinx project

SECRET PLACES Festival ook in Gashouder

19 mei 2015

Tijdens het eigen(zinnige) interdisciplinaire SECRET PLACES Festival dat 29, 30 en 31 mei 2015 plaatsvindt in het Frontenpark wordt de voormalige gemeentelijke Gashouder aan de Lage Frontweg voor het eerst gebruikt als podium voor een cultureel programma. De voormalige gemeentelijke Gashouder is tot eind 2014 in gebruik geweest als opslag voor Rubber Resources. De Gashouder krijgt in de toekomst een prominente rol in het nieuwe Frontenpark dat ontstaat door de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug.

Zaterdag 23 mei: een eerste kennismaking met de Gashouder

Als opwarmer voor het SECRET PLACES Festival organiseert Nightscapes Productions tijdens de Kunsttour op zaterdag 23 mei 2015 een eerste performance in de Gashouder. Het is de eerste keer dat het publiek de Gashouder van binnen kan bekijken en er een culturele performance kan beleven. Het experimenteren met en openstellen van dit soort locaties past bij de ontwikkeling van het Frontenpark en binnen de visie van Belvédère.

Op zoek naar unieke locaties

Het SECRET PLACES Festival gaat steeds op zoek naar nieuwe unieke locaties, locaties die al jaren verlaten of vergeten zijn en schenkt deze voor een korte periode weer een ziel, de magie van het leven. De ruwheid, puurheid maar ook de schoonheid van deze locaties is daarmee mede bepalend voor de identiteit, de programmering en de uitstraling van het festival. Dit jaar mag het SECRET PLACES Festival niet alleen de Gashouder als locatie voor culturele evenementen verkennen, maar onderzoekt het festival ook de vertaalslag van het natuurgebied het Frontenpark als festivallocatie.

Aanloop vanaf 23 mei

Vanaf 23 mei 2015 vinden er in aanloop naar het SECRET PLACES FESTIVAL activiteiten plaats op de festivallocatie. Zo is de locatie van het festival officieel onderdeel van de Kunsttour. Op 26 mei wordt door Stichting Kompas van en voor mensen met of zonder beperking het culturele evenement “be different” (13:00 – 20:00) georganiseerd. Op 26 mei vinden er tevens rondleidingen plaats (15:30 & 16:30). Op 27 mei 2015 zal de festivallocatie onder handen genomen worden door Mandril Cultural Center een op 28 mei huisvest de locatie van het SECRET PLACES FESTIVAL een openluchtfilm.

 

Voor meer informatie, updates en tickets kijk op www.SecretPlacesFestival.nl of www.NightscapesProductions.nl