RobHerben_Lindepoort2_lr.jpg

Rob Herben over Lindepoort: “Hier heb ik alles op loopafstand”

Niet de beloftevolle plannen van Belvédère lokten Rob Herben, bewoner van Lindepoort en voorzitter van de Bewoners Overleg Commissie, een jaar geleden naar de nieuwbouw aan de Lindepoort. Dichterbij de stad was de reden. Inmiddels is hij helemaal verknocht aan zijn nieuwe stek. De ontwikkelingen in Belvédère volgt hij in de krant en vanuit zijn woonkamerraam. “Het wordt alleen maar nóg beter.”

Waarom ben je verhuisd?

Ik wilde dichter bij de stad wonen. Hier heb ik alles voor de deur. Loop ik naar links dan ben ik in het centrum, in de sportschool of op de markt met leuke terrasjes. Met de goede zomer die we gehad hebben, was het echt genieten. Loop ik naar rechts dan sta ik in het Frontenpark. Wat wil je nog meer?

Maar toch geen doelbewuste keuze voor Belvédère?

Nee, dat niet. Inmiddels volg ik de ontwikkelingen op de website, in de krant en op tv. En kijk maar naar buiten: hier zie je het gewoon gebeuren. Laatst had de oude brandweerkazerne om de hoek open huis. Dat was heel leuk. Volgens mij komen er mooie bedrijven in. En dat café waar je een hapje kunt eten, kan een goede zaak worden.

Al wat burencontact?

Met de bewonerscommissie zijn we druk bezig de contacten met de medebewoners aan te wakkeren en elkaar een beetje te leren kennen. De meesten ken ik van gezicht maar daar heb ik nog niet altijd namen bij. Binnenkort hebben we een kerst- en nieuwjaarsborrel. Dat is toch allemaal net iets leuker en persoonlijker dan elkaar tegenkomen in de lift.

Waarom vind je het belangrijk, zo’n commissie?

Je moet een goede band met elkaar hebben om je woonomgeving netjes en leefbaar te houden. Daar moet nu eenmaal een aanspreekpunt voor zijn richting de verhuurder. En ja, ik vind het vooral gewoon leuk om te doen.

Wat verwacht je van Belvédère?

Het wordt alleen maar nóg beter!