Tram Maastricht Hasselt

De steden Hasselt en Maastricht moeten binnenkort via een elektrische tramverbinding over een lengte van ongeveer 35 kilometer met elkaar verbonden worden. Deze brengt reizigers bijna twee keer zo snel van A naar B als de huidige busverbinding. Daar profiteert iedereen van, van student tot ondernemer tot dagjesmens.

Positieve impuls
De verwachting is dat het maatschappelijk en economisch functioneren aan beide kanten van de grens een positieve impuls zal krijgen. Jaarlijks zullen er op het hele tracé ruim 6 miljoen reizigers op de tram stappen, verwacht De Lijn, de Vlaamse vervoersmaatschappij die de lijn gaat exploiteren. Daarvan zullen er zo’n 2 miljoen op Maastricht georiënteerd zijn.

Studentenuitwisseling
Ook komt er een halte bij de universiteitscampus Diepenbeek, waar veel studentenuitwisseling met de Universiteit Maastricht plaatsvindt. Dit versterkt de relatie tussen de twee universiteiten.

Samenwerking
In dit project werken de Vlaamse projectpartner De Lijn, de gemeente Maastricht en de provincie Limburg.

Huidige stand van zaken
De gemeenteraad en provinciale staten hebben besloten om de (voorlopige) eindhalte bij Mosae Forum te laten landen. De Belgische partners zijn hier in december 2016 mee akkoord gegaan. De partners werken nu gezamenlijk aan het laten rijden van de tram in 2023/2024.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Tram Maastricht Hasselt? Kijk dan op de projectwebsite.