Herbestemming Eiffelgebouw

De provincie Limburg en de gemeente slaan de handen in elkaar om het Eiffelgebouw een nieuwe toekomst te geven. Verder verval wordt een halt toe geroepen door het Rijksmonument casco te herstellen. Dat is momenteel in volle uitvoering. Daarna gaat het gebouw nieuwe, publieksvriendelijke functies huisvesten die complementair zijn op het aanbod in de binnenstad. De herstelwerkzaamheden kosten ruim 21 miljoen euro.

Cascoherstel
Met het cascoherstel wordt het gebouw stevig onder handen genomen. In de herstelwerkzaamheden zitten bijvoorbeeld onderdelen als het vervangen van de kozijnen, het isoleren van het gebouw, het renoveren van het dak en het herstellen en vernieuwen van de trappen en liften. Na deze werkzaamheden is het gebouw weer klaar voor nieuwe gebruikers. De eerste en omvangrijke gebruiker is al bekend. Dat wordt The Student Hotel die ongeveer 60% van het gebouw in gebruik gaat nemen. De overblijvende 40% zal worden gevuld met functies als wonen, werken, detailhandel en horeca.

De eerste studenten betrekken in september 2017 The Student Hotel. De overige delen van het Eiffelgebouw worden vanaf 1 oktober 2017 ingevuld.

  • Project status: In voorbereiding