Herbestemming Eiffelgebouw

De provincie Limburg en de gemeente hebben de handen ineen geslagen om het Eiffelgebouw een nieuwe toekomst te geven. In eerste instantie is verder verval een halt toe geroepen door het Rijksmonument casco te herstellen. Daarna is het gebouw ingevuld met nieuwe, publieksvriendelijke functies die complementair zijn op het aanbod in de binnenstad. De kosten van de herstelwerkzaamheden bedroegen ruim 21 miljoen euro.

Cascoherstel
Met het cascoherstel is het gebouw stevig onder handen genomen. In de herstelwerkzaamheden zitten bijvoorbeeld onderdelen als het vervangen van de kozijnen, het isoleren van het gebouw, het renoveren van het dak en het herstellen en vernieuwen van de trappen en liften. Na deze werkzaamheden was het gebouw weer klaar voor nieuwe gebruikers. De eerste en omvangrijke gebruiker is The Student Hotel die ongeveer 60% van het gebouw in gebruik heeft genomen. De overblijvende 40% is ingevuld met functies als wonen, werken, detailhandel en horeca.

De eerste studenten zijn in september 2017 ingetrokken in The Student Hotel. De overige delen van het Eiffelgebouw worden sinds 1 oktober 2017 ingevuld.

  • Project status: Gereed