“Nu dit stuk stad opnieuw ontwikkeld wordt, wil UNU-MERIT daar graag bij zijn”

Na ruim tien jaar van leegstand is 11 december gestart met de verbouwing van het voormalige hoofdkantoor van de Sphinx aan de Boschstraat 24 tot nieuwe locatie voor UNU-MERIT. De verbouwing moet in de zomer van 2015 gereed zijn, zodat studenten en medewerkers van UNU-MERIT bij het begin van het studiejaar 2015/2016 hun intrek kunnen nemen in het verbouwde pand.

Wethouder van Gerdo van Grootheest (Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Ordening):
‘Het is een goede ontwikkeling dat dit markante pand aan de Boschstraat na jaren leegstand nu een nieuwe bestemming krijgt. Het deel van de Boschstraat rond de oude Sphinxfabrieken ondergaat het komende jaar een ware metamorfose. De komst van UNU-MERIT, de bouw van de nieuwe Pathébioscoop, de nieuwe locatie van Lumière en volgend jaar de verbouwing van de Timmerfabriek en het cascoherstel van het Eiffelgebouw. Het toont aan dat het Sphinxkwartier volop in beweging is en herontdekt wordt’.

Bart Verspagen, directeur van UNU-MERIT:
“UNU-MERIT is al 25 jaar in Maastricht aanwezig. Het instituut bestudeert economische ontwikkeling en de rol van innovatie daarin. Het Boschstraatkwartier was de afgelopen 150 jaar een stukje Maastricht waar industrialisatie, innovatie en economische ontwikkeling voor veel werkgelegenheid zorgden. Nu dat stuk van de stad opnieuw ontwikkeld wordt, wil UNU-MERIT juist daar graag bij zijn, om de band te leggen tussen de historische economische ontwikkeling van Maastricht en soortgelijke processen die nu in de opkomende economieën van de wereld aan de gang zijn.’

Over UNU-MERIT
UNU-MERIT is een gerenommeerd onderzoeks- en opleidingscentrum van United Nations University (UNU) en Universiteit Maastricht (UM). UNU-MERIT onderzoekt de sociale, politieke en economische factoren die technologische innovatie stimuleren, met bijzondere aandacht voor ontwikkeling, verspreiding en toegang tot kennis. UNU-MERIT fungeert bovendien als VN-denktank voor een breed scala van beleidsvragen over wetenschap, innovatie en democratisch bestuur. Bij het instituut werken zo’n 75 mensen en er studeren meer dan 80 promovendi en 100 masterstudenten.