Nieuw milieuperron Statenkwartier open

Het milieuperron aan de Maagdendries heeft plaats gemaakt voor de bouw van nieuwe woningen op het Sphinxterrein. Om ervoor te zorgen dat bewoners van het Statenkwartier hun afval gescheiden kunnen aanbieden, hebben we een nieuw milieuperron ingericht.

Nieuwe locatie: Cabergerweg

We hebben lang gezocht naar een geschikte locatie voor het nieuwe milieuperron. Dat was niet gemakkelijk. Een milieuperron moet immers niet alleen op enige afstand van woonhuizen liggen, maar ook goed bereikbaar zijn voor vrachtwagens. Uiteindelijk hebben we een nieuwe locatie gevonden die aan deze eisen voldoet. Het nieuwe milieuperron bevindt zich aan de overkant van de Frontensingel, bij de voormalige inrit van P-Cabergerweg, naast het benzinestation (zie afbeelding achterzijde). De nieuwe locatie is via kruising Frontensingel/Maagdendries veilig bereikbaar. 

Milieupark

Van oud naar nieuw: overgangsperiode

Vanwege de werkzaamheden aan de Cabergerweg, maar ook door kabels, leidingen en oude funderingen in de ondergrond heeft de oplevering van het  nieuwe milieuperron vertraging opgelopen. Daardoor heeft u het even zonder milieuperron in de directe omgeving moeten stellen. Wij zijn dan ook blij dat het nieuwe milieuperron nu open is en bedanken omwonenden hartelijk voor het geduld en het blijven scheiden van afval bij het milieuperron aan de Van Hasseltkade.

Bereikbaarheid nieuwe locatie

Het nieuwe milieuperron is inmiddels geopend en 24 uur per dag bereikbaar. Houd de komende weken wel nog rekening met hinder door het wegenwerk op en rond de Cabergerweg. Automobilisten kunnen tijdens de wegafsluiting hun afval blijven aanbieden bij het milieuperron aan de Van Hasseltkade. Als u te voet of per (brom)fietsvan het milieuperron gebruik wilt maken kunt u het beste terecht na 17.00 uur of tijdens de weekenden. Dan liggen de werkzaamheden van bouwer Strukton grotendeels stil en is het milieuperron makkelijker bereikbaar. Na afronding van het wegenwerk rondom de Cabergerweg verbetert de bereikbaarheid van het milieuperron.