Frontenpark; anders groen in de stad

Met het Frontenpark brengt Belvédère groen op een andere manier in de stad. Geen gewoon stadspark met aangeharkte perkjes en een eendenvijver. Ook leuk. Maar het Frontenpark biedt meer.

Om te beginnen is het een groot gebied. Gelegen aan de noordwestkant van de stad, van de historische binnenstad tot aan Bosscherveld. Kenmerkend is het urbaan karakter met de gashouder, de cokesfabriek, de vestingwerken. En het spoor naar België dat straks weer in gebruik genomen wordt o.a. voor de tramlijn naar Hasselt. Te midden van deze historie vind je bijzondere plant- en diersoorten in een ongerepte natuur.

Bureau Europa heeft de coördinatie van de invulling van het Frontenpark op zich genomen. Op uitnodiging van de gemeente Maastricht. Samen met Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) en de vertegenwoordigers van cultureel erfgoed bekijken ze de mogelijkheden. Ze hebben die ervaring immers al opgedaan met het Sphinxpark, dat in oktober de poorten sluit. Met dat verschil dat het nu anderen zijn die ideeën aandragen voor het Frontenpark en er zelf mee aan de slag gaan. Ook u kunt een plan indienen.

Het accent ligt op kleinschalige activiteiten waarbij het sociale aspect gediend is. Denk aan sport, stadslandbouw of tuinieren op hoogte. Of film, theater en muziek in de openlucht. Momenteel ontwikkelt Bureau Europa plannen met Lumière voor een zomercinema. Een curator maakt tien dagen lang een tentoonstelling met een aantal kunstenaars die hun kijk geven op het gebied.

Heeft u een plan? Laat het weten via info@frontenpark.nl

2 Reacties op “Frontenpark; anders groen in de stad”

  1. Peter Janssen

    Is het een mogelijkheid om er films in de openlucht te draaien, net zoals Cinema Luna een paar jaar geleden?

    • Bureau Europa

      Jazeker Peter, we zijn er al mee bezig met Lumiére Cinema! Hou onze site in de gaten daar zal aangekondigd worden wanneer de eerste film wordt getoond.