Herinrichting openbare ruimte rondom Eiffelgebouw

Nu het Eiffelgebouw bijna gereed is, zijn we ook hard aan de slag met de openbare ruimte rond het gebouw. Begin november moet het grootste deel van de openbare ruimte opnieuw zijn ingericht. De werkzaamheden gaan gepaard met hinder voor voetgangers en gebruikers van de Parkeerplaats  Sphinx. We zetten de planning op een rij:

Penitentenpoort (verbinding Boschstraat – parkeerplaats P Sphinx)

Hier gaan we vanaf medio september aan de slag. We breken allereerst het straatwerk open voor de aanleg van een nieuw riool. Daarna brengen we de nieuwe definitieve bestrating aan. Tijdens het werk blijft het voor voetgangers mogelijk om tussen Boschstraat en Parkeerplaats Sphinx te wandelen oftewel via de Penitentenpoort, oftewel via de onderdoorgang onder het Eiffelgebouw.

Petrus Regoutplein (plein achter het Eiffelgebouw – zijde parkeerterrein)

Dit wordt een groot publiek plein, deels voorzien van houten vlonders. Tussen het plein en het parkeerterrein planten we een groenstrook aan en op het plein plaatsen we zitelementen.  Het plein heeft ook een rechtstreekse verbinding met de passage onder het Eiffelgebouw. Deze komt uit op het Sphinxcour (het pleintje bij Pathé aan de Boschstraat).

Onderdoorgang Eiffelgebouw

Via deze passage ontstaat een rechtstreekse verbinding tussen het Petrus Regoutplein en Sphinxcour. In de passage bevindt zich ook de toegang tot de lobby van The Student Hotel. De stort van de definitieve vloer in de onderdoorgang volgt in de loop van oktober.

Herinrichting-openbare-ruimte

Download hier een grotere versie van bovenstaande afbeelding

Doorsteek van P sphinx naar Achter de Barakken

Eén van de nieuwe toegangen voor voetgangers tot het gebied rondom het Eiffelgebouw is via Achter de Barakken/Maagdendries. Daarom is een deel van de muur tussen Parkeerplaats Sphinx en Achter de Barakken doorgebroken. Momenteel vinden hier rioolwerkzaamheden plaats. Zodra het rioolwerk is afgerond, volgt de verharding en wordt de nieuwe verbinding opengesteld.

Herinrichting Fenikshof

Ook het pleintje voor het Informatiecentrum Belvédère krijgt de komende weken een nieuwe inrichting. Het informatiecentrum blijft uiteraard altijd bereikbaar. De fietsrekken verdwijnen voor de duur van het werk.

 

Let op: planningen zijn afhankelijk van diverse omstandigheden. Kijk voor actuele informatie steeds op www.belvedere-maastricht.nl.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om te reageren.