Update herinrichting openbare ruimte rondom Eiffelgebouw

Update donderdag 16 november 2017

Nu het Eiffelgebouw bijna gereed is, zijn we ook hard aan de slag met de openbare ruimte rond het gebouw. Medio november moet het grootste deel van de openbare ruimte opnieuw zijn ingericht. De werkzaamheden gaan gepaard met hinder voor voetgangers en gebruikers van de Parkeerplaats Sphinx:

AFGEROND: Penitentenpoort (verbinding Boschstraat – parkeerplaats P Sphinx)

Sinds maandag 13 november is de Penitentenpoort weer open voor voetgangers en (brom)fietsers.

Petrus Regoutplein (plein achter het Eiffelgebouw – zijde parkeerterrein)

Dit wordt een groot publiek plein, deels voorzien van houten vlonders. Tussen het plein en het parkeerterrein planten we een groenstrook aan en op het plein plaatsen we zitelementen. Het plein heeft ook een rechtstreekse verbinding met de passage onder het Eiffelgebouw. De passage is een nieuwe verbinding tussen P-Sphinx en het Sphinxcour (het pleintje bij Pathé aan de Boschstraat). Naar verwachting worden de werkzaamheden in de loop van november afgerond.

AFGEROND: Onderdoorgang Eiffelgebouw

Via deze passage kunnen voetgangers rechtstreeks doorgaan tussen het Petrus Regoutplein en Sphinxcour. In de passage bevindt zich de toegang tot de lobby van The Student Hotel en via het Sphinxcour zijn zowel P-Sphinx, Pathé, Lumière en/of het Bassin snel en makkelijk bereikbaar. De nieuwe passage is open sinds vrijdag 20 oktober, maar er rest nog één laatste klus: de stort van de definitieve vloer in de onderdoorgang. Naar verwachting volgt deze in de loop van volgend jaar.

 Herinrichting-openbare-ruimte---UPDATE

Download hier een grotere versie van bovenstaande afbeelding

 

AFGEROND: doorsteek van P sphinx naar Achter de Barakken (PIKEURSBAAN)

Eén van de nieuwe toegangen voor voetgangers tot het gebied rondom het Eiffelgebouw is een doorsteek tussen Achter de Barakken en Maagdendries, oftewel de ‘Pikeursbaan’. Daarvoor is een deel van de muur tussen Parkeerplaats Sphinx en Achter de Barakken doorgebroken.  De Pikeursbaan gaat is sinds maandag 23 oktober open voor voetgangers.

Herinrichting Fenikshof

Ook het pleintje voor het Informatiecentrum Belvédère krijgt de komende weken een nieuwe inrichting. Het informatiecentrum blijft uiteraard altijd bereikbaar, maar fietsen moeten tijdelijk ergens anders worden gestald. Eind november is de herinrichting van het pleintje afgerond en zijn ook de fietsrekken weer als vanouds beschikbaar.

 

Let op: planningen zijn afhankelijk van diverse omstandigheden. Kijk voor actuele informatie steeds op www.belvedere-maastricht.nl.