Bereikbaarheid Sphinxkwartier

Het Sphinxkwartier Maastricht is bereikbaar per auto, met openbaar vervoer, (brom)fiets of te voet. En ongeacht je nou kiest voor het snelste, gezelligste of meest duurzame vervoer: we zetten de verschillende opties hieronder voor je op een rij.

Per auto:

Rijroutes:
Het Sphinxkwartier is goed bereikbaar per auto, maar houd tijdens topdagen rekening met extra drukte op de weg. Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Dan ga je goed voorbereid op weg en ben je steeds op de hoogte van eventuele afsluitingen, omleidingen en/of verkeersdrukte.

Parkeren:

In en rond het Sphinxkwartier bevinden zich twee parkeerterreinen: P-Sphinx en P+W Frontenpark. De in- en uitritten van beide parkeerterreinen bevinden zich aan de Frontensingel. Maar let op: er gelden verschillende parkeertarieven. Lees hier meer over parkeren in en rond het Sphinxkwartier.

Rijroutes parkeerterreinen

Tip voor automobilisten komende vanaf de snelweg: parkeer gratis bij P+R Noord en reis voor € 2,- p.p. met buslijn 10 naar het centrum en terug (prijs voor dagretour, € 5,- groepstarief voor 3-5 personen). Je kunt uitstappen voor de deur bij halte Boschstraat/Maagdendries.

Per OV:

Maastricht is een compacte stad en dat heeft z’n voordelen. Kom je per trein aan op Centraal Station Maastricht? Dan wandel je binnen 20 minuten naar het Sphinxkwartier. Maar je kunt natuurlijk ook per stadsbus verder reizen naar halte Boschstraat/Maagdendries om binnen luttele minuten middenin het Sphinxkwartier te staan. Of maak gebruik van een deelfiets van Arriva Nextbike. Voor het Centraal Station vind je een station en fietst binnen 10 minuten naar het Sphinxkwartier waar je je fiets weer kunt stallen.

Per fiets:

Met de fiets kom je snel en makkelijk naar het Sphinxkwartier. Ben je (nog) niet goed bekend in en om Maastricht? Maak dan gebruik van de Fietsrouteplanner Zuid en kies voor bestemming ‘Boschstraat’. Of neem een kijkje op de website van Maastricht Bereikbaar voor meer info.

Accessibility of the Sphinx Quarter