Sphinxkwartier Frontenpark tours – najaar 2017

De komende jaren verandert veel in het Sphinxkwartier en Frontenpark. Zo zijn de vestigingen van UNU-MERIT, Pathé, Lumière Cinema en The Student Hotel (Eiffel) nog maar de eerste in een hele reeks van nieuwe bestemmingen in het Sphinxkwartier. De  Lage Fronten blijven niet achter bij al die nieuwe ontwikkelingen: het verleggen van de aanlanding van de Noorderbrug maakt  de realisatie mogelijk van één groot Frontenpark met volop ruimte voor natuur, cultuur én historie. Hoog tijd dus voor een eigen Sphinxkwartier-Frontenpark tour!

Uitgekiende route
De Sphinxkwartier-Frontenpark tour start met een uitleg op hoofdlijnen in het Infocentrum Belvédère. Daarna is het wandelen geblazen: onze gids neemt u via de Eiffel mee naar het Bassin waar in de oude energiecentrale van de Sphinx van filmhuis Lumière zijn intrek heeft genomen. De route gaat verder langs de Timmerfabriek richting Lage Fronten. Vanaf hier heeft u een geweldig zicht op de werkzaamheden aan de Noorderbrug die momenteel gaande zijn. In de Lage Fronten is de eerste fase van de vestingwerken in ere hersteld en krijgen vleermuizen een eigen huis. Voor de zeldzame muurhagedissen zijn puinruggen aangelegd, waar ze in grote aantallen tevoorschijn komen als ’t zonnetje schijnt. Een bezoekje aan en in de Gashouder en Het Radium,hoort er natuurlijk ook bij. We nemen daarna ook nog een kijkje bij de uitgraving aan de Hoge Fronten waar het eerste deel van de verbinding tussen Hoge en Lage Fronten wordt gemaakt, om daarna via  De Brandweer en het Lindenkruis terug te wandelen naar het Infocentrum Belvédère.

1 x per 2 weken
De tour vindt plaats om de twee weken, steeds op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis. Maar let op: per keer kunnen niet meer dan 25 personen meewandelen. Meldt u daarom eerst aan via belvedere@maastricht.nl of 043 – 350 14 60 en wandel dan mee op één van deze geplande dagen in 2017 (telkens van 14.00 tot 16.00 uur):

 • woensdag 25 oktober
 • woensdag 8 november
 • woensdag 22 november

Groepstour?
Wilt u met een hele groep deelnemen aan de Sphinxkwartier-Frontenpark tour? En dat liefst op een dag en tijdstip naar keuze (alleen van maandag-vrijdag)? Neem dan contact met ons op via Belvedere@maastricht.nl of 043 – 350 14 60: samen bekijken we de mogelijkheden!

Praktische informatie:

 • Duur: 2 uur
 • Prijs: gratis
 • Aanmelden via belvedere@maastricht.nl of 043 – 350 14 60
 • Vertrek- en aankomstpunt: Infocentrum Belvédère, Fenikshof 1 (ingang via Penitentenpoort tussen UNU-MERIT en Pathé)
 • Taal: Nederlands
 • Parkeren(betaald): parkeerterrein Sphinx, ingang via de Frontensingel
 • OV: halte Boschstraat
 • Fietsenstalling: aanwezig voor de deur van Infocentrum Belvédère
 • Bijzonderheden: alleen voor personen die goed ter been zijn

 

Let op!
De Sphinxkwartier-Frontenpark tour is alleen bestemd voor personen die goed ter been zijn, ongeacht leeftijd. Houd rekening met een ruige wandeling en zorg ervoor dat u makkelijke schoenen draagt, dat loopt wel zo prettig. Vergeet bij warm weer niet om een eigen flesje water en/of fris mee te nemen. En houdt u van fotograferen? Neem dan vooral uw camera mee!